Удосконалення технології очистки стічних вод на Лівобережній станції аерації м. Дніпро - Качалова, Владислава Євгенівна (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2022)
Об’єкт дослідження: ефективність очищення господарсько–побутових стічних вод на Лівобережній станції аерації м. Дніпро. Мета роботи: Оцінити ефективність використання аеротенків та запропонувати удосконалення в технологічну схему очистки стічних вод на Лівобережній станції аерації м. Дніпро.
Удосконалення технології очистки стічних вод на Лівобережній станції аерації м. Дніпро
У загальному розділі наведено загальну характеристику підприємства та основні технологічні операції з очищення господарсько–побутових стічних вод, якісно–кількісну характеристику води. У технологічному розділі пропонується вдосконалена схема очищення води з використанням усереднювача для нормування навантаження за завислими речовинами та БСК на первинні відстійники та аеротенки.
Keywords: ОЧИЩЕННЯ СТІЧНИХ ВОД; ВІДСТІЙНИК; АЕРОТЕНК