Аналіз існуючих польових методів випробувань ґрунтів для міських підземних умов будівництва - Фролов, О. О.; Залецька, А. І. (Національний гірничий університет, 2012)
В Україні значна частина території характеризується складними ґрунтовими умовами. У великих містах все менше вільних майданчиків для будівництва, і, частіше, проектування та будівництво ведеться на ділянках з щільною забудовою, з ускладненим рельєфом, або з різноманітним нашаруванням ґрунтової товщі та низькими характеристиками міцності ґрунтів основи. Всі ці чинники потрібно брати до уваги і враховувати при розробці проекту та під час виконання робіт.