Конспект лекцій з дисципліни «Моделювання інформаційних систем» для здобувачів ступеня бакалавра спеціальності 126 Інформаційні системи та технології - Олевський, В. І.; Олевська, Ю. Б.; Соколова, Н. О. (Видавництво НТУ "ДП", 2024)
Розглянуто прикладні питання теорії моделювання інформаційних систем, систем масового обслуговування, методи синтезу мереж Петрі, імітаційне моделювання інформаційних систем та дослідження таких моделей. Розкрито теми «Поняття фреймворку. Типи фреймворків», «Методи дослідження систем масового обслуговування», «Метод аналізу ієрархій», «Принципи статистичного імітаційного моделювання», «Оцінка якості інформаційних систем», розглянуто приклади по кожній з тем, надано перелік використаних і рекомендованих джерел.
Keywords: теорія моделювання інформаційних систем; системи масового обслуговування; методи синтезу мереж Петрі; імітаційне моделювання інформаційних систем; фреймворк; метод аналізу ієрархій