Геотехнологии горного дела (Сооружение подземных горных выработок). Методические рекомендации к выполнению практического расчетного задания - Гапеев, С. Н.; Халимендик, А. В.; Сторчак, Г. Г. (Издательство НГУ, 2016)
Подано методичні рекомендації до виконання практичних завдань з дисципліни «Геотехнології гірництва (Спорудження підземних гірничих виробок)» для студентів напряму підготовки 6.050301 Гірництво. Розглянуто порядок вибору типового перерізу гірничої виробки та його перевірки на відповідність вимогам Правил безпеки у вугільних шахтах, критерії та порядок обґрунтування способу та технологічної ланки при проведенні гірничої виробки, вибору основного технологічного обладнання та розрахунку основних параметрів прохідницького циклу і обсягів робіт за основними технологічними процесами.
Keywords: горное дело; методические рекомендации; сооружение подземных горных выработок