Аналіз крутильних властивостей гумотросового каната як композитного матеріалу при багатошаровому намотуванні - Заболотний, К. С.; Панченко, О. В.; Полушина, М. В.; Ковирєв, М. В. (My University, 2024)
Методика базується на аналізі наукових робіт провідних фахівців у галузі машинобудування, що спеціалізуються на розробці підіймальних машин з гумотросовим канатом. Під час розробленні моделі крутильної жорсткості тіла намотування бобінних підіймальних машин використано методи математичного та фізичного моделювання, включно з методами планування багатофакторного експерименту та статистичного опрацювання експериментальних даних.

The methodology is based on the analysis of scientific papers by leading experts in the field of mechanical engineering specialising in the development of hoisting machines with rubber-rope cables. The development of the model of torsional stiffness of the winding body of reel hoists was based on mathematical and physical modelling methods, including methods of planning a multifactorial experiment and statistical processing of experimental data.
Analysis of torsional properties of a rubber rope as a composite material in multilayer winding
Keywords: бобінна підіймальна машина; гумотросовий канат; багатошарова намотка; тіло намотки; композитний матеріал; крутильна жорсткість намотки; bobbin hoisting machine; rubber-rope cable; multilayer winding; the body of the winding; composite material; torsional stiffness of the winding