Шляхи підвищення ефективності функціонування блоку первинної перегонки нафти шляхом удосконалення технологічних процесів на нпз пат «Укртатнафта» - Кулак Р. О. (НТУ "ДП", 2025)
Підвищення ефективності функціонування блоку первинної перегонки нафти є одним із ключових напрямів інноваційного розвитку сучасних нафтопереробних підприємств. У сучасних умовах глобального енергетичного ринку, який характеризується нестабільністю цін на сировину, зростанням конкуренції та посиленням екологічних вимог, особливого значення набуває підвищення технологічної, енергетичної та економічної ефективності виробничих процесів. З огляду на це, оптимізація технологічних режимів роботи блоку первинної перегонки нафти розглядається не лише як засіб збільшення обсягів переробки, а й як важливий елемент стратегії сталого розвитку нафтопереробних підприємств [1].
Keywords: первинна перегонка нафти; технологічний процес; нафтопереробне підприємство