Екологічна оцінка функціональності деревних рослин в зелених зонах міст - Гаркуша, Є. Е.; Коваленко, А. І.; Миронова, І. Г. (My University, 2023)
Зростаючий процес урбанізації та збільшення кількості людей, які проживають у міських середовищах, викликає серйозні проблеми з екологічним станом міст. Одним з важливих аспектів вирішення цих проблем є екологічна оцінка функціональності зелених зон та деревних рослин, що може допомогти визначити їх роль у очищенні повітря, затриманні шуму, контролі забруднень та збереженні біорізноманіття. Ці оцінки є необхідним інструментом для розробки ефективних стратегій та пропозицій з покращення ситуації, спрямованих на сталий розвиток міських територій та створення здорового та екологічно стійкого міського середовища.
Keywords: оцінка ефективності деревних рослин; фітомаса; життєвий стан дерева