Повернення свідомості - Холл, Е. А. (Видавництво НТУ «ДП», 2020)
Свідомість вимагає визнання своєї значущості. Не зважаючи на багатовікові спроби ігнорувати її існування і навіть оголошувати свідомість ілюзією, вона залишається актуальною та потребує свого визнання частиною всесвіту. За останні чотири століття наука на чолі з фізикою здійснила небачений прогрес, що призвело до формування фундаментальних теорій, підкріплених вагомими доказами, а також до появи нових революційних технологій. Достатньо згадати такі вражаючі досягнення науки як квантова теорія, відкриття ДНК і прогрес у сфері матеріалознавства. Однак, весь цей час наука не торкалась одного важливого аспекту – свідомості.
Keywords: свідомість; сознание; філософія свідомості