Підвищення ефективності технології приготування бурових розчинів - Марченко К. О. (НТУ «ДП», 2024)
Обробка кавітації рідини сприяє її активації, змінює її фізико-хімічні властивості, інтенсифікує хіміко-технологічні процеси. Для посилення дії кавітації на рідину, потрібна комплексна багатофакторна дія на оброблювану рідину. Для цих цілей використовуються гідродинамічні, електродинамічні, п'єзоелектричні, магнітострикційні генератори кавітації.
Keywords: технологія приготування бурових розчинів; підвищення ефективності