Проєкт спорудження виробок камери гараж-зарядної в блоці № 3 шахти імені Героїв космосу ВСП «ШУ ІМ. ГЕРОЇВ КОСМОСУ» ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» - Свистунов, Є.І. (My University, 2020)
Пояснювальна записка: 76 с., 4 рис., 9 табл., 11 джерел. ПРОХІДНИЦКІ РОБОТИ, ВИРОБКИ, ГАРАЖ - ЗАРЯДНА КАМЕРА ПЕРЕТВОРЮВАЛЬНА, РЕМОНТНА МАЙСТЕРНЯ. Об'єкт розробки: гараж - зарядна камера, перетворювальна підстанція, ремонтна майстерня та підхідні до них виробки. Мета кваліфікаційної роботи: спорудження комплексу виробок гараж - зарядної камери і пошук можливих варіантів для якісної, швидкої і більш економічної проходки. У вступі розглянуто питання актуальності теми дипломного проекту, а також значення і розвиток вугільної промисловості в Україні. Перша частина роботи присвячена загальним відомостям про шахту. У цьому розділі розглянуто такі питання, як геологічна характеристика шахтного поля, його межі і запаси корисних копалин, основні конструктивні рішення. У другій частині представлена технологія будівництва виробок і розрахунки буропідривних робіт. У розділі наведені схеми виїмки породи, провітрювання забою, розглянуті всі прохідницькі операції і загальний порядок вибухових робіт. У третій частині роботи викладені питання охорони праці, заходи безпечного ведення гірничих робіт гараж - зарядної камери і підхідних виробок. В економічній частині представлена проектно - кошторисна документація, календарний план будівництва виробок, дефектні акти на комплекс виробок і економічний ефект.

Explanatory note: 76 pages, 4 figures, 9 tables, 11 sources. DRILLING WORKS, PRODUCTS, GARAGE - CHARGING CHAMBER CONVERSION, REPAIR WORKSHOP. Object of development: garage - charging chamber, conversion substation, repair shop and suitable workings. The purpose of the qualification work: construction of a complex of workings garage - charging chamber and search for possible options for high-quality, faster and more economical drilling. The introduction considers the relevance of the topic of the diploma project, as well as the importance and development of the coal industry in Ukraine. The first part of the work is devoted to general information about the mine. This section considers such issues as the geological characteristics of the mine field, its boundaries and mineral reserves, the main design solutions. The second part presents the technology of construction of workings and calculations of blasting works. The section presents the schemes of excavation of the rock, ventilation of the face, considered all the tunneling operations and the general order of blasting. The third part of the work outlines the issues of labor protection, measures for the safe conduct of mining, garage - charging chamber and suitable workings. In the economic part the design - estimate documentation, the calendar plan of construction of workings, defective acts on a complex of workings and economic effect are presented.
Keywords: ПРОХІДНИЦКІ РОБОТИ; ВИРОБКИ; ГАРАЖ - ЗАРЯДНА КАМЕРА ПЕРЕТВОРЮВАЛЬНА; РЕМОНТНА МАЙСТЕРНЯ