Підвищення ефективності технології підготовки нафтового газу - Крутуха, Дмитро Іванович (НТУ "Дніпровська політехніка", 2024)
Актуальність роботи. Робота є актуальною через зростаючий попит на ефективні технології підготовки нафтового газу, які мінімізують екологічний вплив і покращують якість продукції. Метою роботи є підвищення ефективності технології підготовки нафтового газу шляхом впровадження інноваційних методів та підходів. Основними задачами є аналіз існуючих технологій, моделювання процесів низькотемпературної сепарації та оцінка ефективності різних методів. Предметом дослідження є технології, що використовуються для підготовки нафтового газу, та їх вплив на якість продукції, об’єктом дослідження є методи та технології підготовки нафтового газу. Новизна одержаних результатів полягає у впровадженні сучасних методів моделювання та технологій, які значно підвищують ефективність підготовки нафтового газу.
Keywords: ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ, ТЕХНОЛОГІЯ ПІДГОТОВКИ НАФТОВОГО ГАЗУ, НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНА СЕПАРАЦІЯ, БЕЗПЕКА, ОХОРОНА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА