Особливості ендогенної тріщинуватості вапняків вугленосної товщі Донбасу - Козар, Микола Антонович; Ішков, Валерій Валерійович; Дрешпак, Олександр Станіславович (My University, 2023)
Основна та торцева системи ендогенної тріщинуватості вапняків різного віку вугленосної товщі Донбасу добре виражені та простежуються на значні відстані. Вони розташовані перпендикулярно до нашарування або близько до нього –відхилення не перевищують 5 – 10°. Дослідження авторів дозволили встановити статистичний зв'язок густини первинної тріщинуватості у шарах вапняків з їх будовою, морфологічними та текстурно-структурними особливостями.
Keywords: ендогенна тріщинуватість вапняків; епігенетичні зміни; крупнозерниста будова вапняків