Дослідження технічного стану будівельних конструкцій наземної фотоелектричної сонячної електростанції з урахуванням пошкоджень ґрунтового масиву - Липкевич, М.М. (My University, 2020)
Пояснювальна записка: 54 с., 24 рис., 1 табл., 6 додатків, 8 джерел. НАЗЕМНА ФОТОЕЛЕКТРИЧНА СОНЯЧНА ЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ, ПОШКОДЖЕННЯ, ДЕФОРМАЦІЯ, БУДІВЕЛЬНІ КОНСТРУКЦІЇ СТОЛІВ ДЛЯ КРІПЛЕННЯ ФОТОЕЛЕКТРИЧНИХ МОДУЛІВ, КЛІМАТИЧНІ УМОВИ Об'єкт розроблення – будівельні конструкції наземної фотоелектричної сонячної електростанції «Приозерна» потужністю 9,9 МВт у Львівській області. Мета роботи – дослідження технічного стану будівельних конструкцій наземної фотоелектричної сонячної електростанції з урахуванням пошкоджень ґрунтового масиву. Результати та їх новизна – використання систем орієнтування сонячних панелей для більш ефективного використання сонячної енергії, досліджено вплив різних чинників на ефективність споживання сонячної енергії, а також описаний спосіб установки. До переваг можна віднести повну самооновленість цього джерела і його невичерпність. Він абсолютно екологічний, так як не вимагає ніякої сировини і не має відходів виробництва. Абсолютно безпечний для навколишнього середовища. Взаємозв’язок з іншими роботами – робота у напрямку виконання вимог щодо постанови КМ № 725 та законів щодо законів України «Про альтернативні джерела енергії». Сфера енергетики, що забезпечує вироблення електричної, теплової та механічної енергії з альтернативних джерел енергії і може виступати товарною продукцією, призначеною для купівлі–продажу. Сфера застосування розробки – є напрям альтернативної енергетики – геліоенергетика. Практична значимість кваліфікаційної роботи – для підвищення привабливості сектору сонячної енергетики України для міжнародних інвестицій 4 з урахуванням специфіки чинного законодавства та структури ринку електроенергії

Explanatory note: 54 pages, 24 figure, 1 table, 6 appendices, 8 sources. TERRESTRIAL PHOTOELECTRIC SOLAR POWER PLANT, DAMAGE, DEFORMATION, BUILDING STRUCTURES OF TABLES FOR MOUNTING PHOTOELECTRIC MODULES, CLIMATE CONDITIONS The object of development is the construction of a 9.9 MW ground–based photovoltaic solar power plant "Priozerna" in the Lviv region. The purpose of the work is to study the technical condition of the building structures of the ground photovoltaic solar power plant, taking into account the damage to the soil. The results and their novelty are the use of solar panel orientation systems for more efficient use of solar energy, the influence of various factors on the efficiency of solar energy consumption is investigated, and the method of installation is described. The advantages include the complete self–renewal of this source and its inexhaustibility. It is completely environmentally friendly, as it does not require any raw materials and has no production waste. Absolutely safe for the environment. Relationship with other works – work in the direction of fulfillment with the requirements of the Cabinet of Ministers № 725 and the laws on the laws of Ukraine "On Alternative Energy Sources". Sphere of energy, which provides the production of electrical, thermal and mechanical energy from alternative energy sources and can come forward as the commodity products intended for a purchase–sale. The scope of development is the direction of alternative energy – solar energy. The practical significance of the qualification work is to increase the attractiveness of the solar energy sector of Ukraine for international investments, taking into account the specifics of current legislation and the structure of the electricity market.
Keywords: НАЗЕМНА ФОТОЕЛЕКТРИЧНА СОНЯЧНА ЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ; БУДІВЕЛЬНІ КОНСТРУКЦІЇ СТОЛІВ ДЛЯ КРІПЛЕННЯ ФОТОЕЛЕКТРИЧНИХ МОДУЛІВ; КЛІМАТИЧНІ УМОВИ; ПОШКОДЖЕННЯ; ДЕФОРМАЦІЯ