Техніко-економічне обгрунтування реконструкції підстанції шахти «Новокостянтинівська» - Тажин, Олександр Сергійович (My University, 2019)
досліджені існуючі проблеми в експлуатації основного обладнання системи електропостачання шахти та запропонована модернізація системи електропостачання з застосуванням сучасного електротехнічного обладнання Приведено опис основної технології видобутку на шахті, аналіз системи електропостачання, основні причини відмов обладнання. Виконані розрахунки електричних навантажень споживачів, а також обране основне силове обладнання підстанції «Тимчасова» у тому числі кабелі та інше провідникове обладнання, комутаційні апарати: високовольтні автоматичні вимикачі та роз’єднувачі, а також силові трансформатори, вимірювальні трансформатори напруги та струму й інше обладнання.
Keywords: СИСТЕМА ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ; НАДІЙНІСТЬ; ТРАНСФОРМАТОРНА ПІДСТАНЦІЯ