Деякі особливості просторового розподілу германію у вугільному пласті с7н в межах поля шахти «Павлоградська» - Ішков, В. В.; Козій, Є. С.; Дрешпак, О. С.; Пащенко, П. С.; Березняк, О. О.; Трофименко, Л. П. (My University, 2024)
У статті представлені результати досліджень германію у вугільному пласті на прикладі пласта с7 н поля шахти Павлоградська. У межах поля шахти «Павлоградська» концентрація германію по пласту с7 н в 6,08 рази перевищує кларк германію для кам'яного вугілля світу. Це свідчить про суттєве збагачення вугілля пласта германію і дозволяє розглядати його як цінне потенційне джерело отримання цієї стратигічної сировини. Встановлено невідповідність вибірки германію нормальному або логнормальному закону розподілу
Keywords: шахта «Павлоградська»; вугільний пласт; просторовий розподіл германію