Перспективна оцінка комплексу супутніх корисних копалин в Конкському та Білозерському залізорудних районах Середньопридніпровського мегаблоку Українського щита - Рузіна, М. В.; Терешкова, О. А.; Жильцова, І. В.; Дементьєва, Є. В. (My University, 2023)
Мета. Визначити речовинний склад, формаційні типи та обґрунтувати перспективи освоєння комплексу металевих і неметалевих корисних копалин, які супроводжують рудопрояви та родовища заліза в Конкському та Білозерському залізорудних районах Середньопридніпровського мегаблоку Українського щита. Методика. В процесі виконання завдань досліджень використано традиційні методи вивчення речовинного складу корисних копалин – петрографічний, мінераграфічний, виконано інтерпретацію рентгеноструктурного, термічного, хімічного аналізів. Проведено рудно-формаційний аналіз рудопроявів корисних копалин, супутніх залізу в Конкському та Білозерському залізорудних районах.

Purpose. To determine the material composition, formational types and justify the prospects for the development of metallic and non-metallic minerals complex accompanying ore occurrences and iron deposits in the Konksky and Belozersky iron ore regions of the Middle Dnieper megablock of the Ukrainian Shield. Methods. In the process of carrying out research tasks, traditional methods of studying the material composition of minerals were used - petrographic, mineragraphic, interpretation of X-ray diffraction, thermal, and chemical analyzes were carried out. An ore formation analysis of ore occurrences of minerals accompanying iron in the Konksky and Belozersky iron ore regions was carried out.
Prospective assessment of the associated minerals complex in the Konksky and Bilozersky iron ore districts from the Middle-Dniprean mega-block of the Ukrainian Shield
Keywords: речовинний склад; умови залягання; геологічні формації; залізорудні райони; Середньопридніпровський мегаблок; Український щит; material composition; occurrence conditions; geological formations; iron ore areas; Middle Dnieper megablock; Ukrainian Shield