Удосконалення методики оцінювання конкурентоспроможності промислово-торгівельної компанії (за матеріалами ТОВ ПТК «Вуглепром») - Василенченко, Олександра Валеріївна (My University, 2021)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент), Дніпро, 2021. Об’єкт розроблення – процес удосконалення методики оцінювання конкурентоспроможності промислово-торгівельної компанії. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення методики оцінювання конкурентоспроможності промислово-торгівельної компанії. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: розглянуто теоретичні засади управління конкурентоспроможністю промислово-торгівельної компанії; вивчено етапи оцінювання конкурентоспроможності підприємства; проаналізовано стратегії, що відповідають різному рівню конкурентоспроможності; оцінено особливості забезпечення конкурентоспроможності промислово-торгівельних компаній; надано загальну характеристику діяльності ТОВ ПТК «Вуглепром»; проаналізовано техніко-економічних показників діяльності ТОВ ПТК «Вуглепром»; оцінено фінансові показники діяльності ТОВ ПТК «Вуглепром»; охарактеризовано особливості застосування інноваційної методики оцінювання конкурентоспроможності підприємства; сформовано і вибрано стратегії забезпечення конкурентних переваг.
Improvement of the methodology for assessing the competitiveness of an industrial and trading company (based on the materials of LLC «ITC Vugleprom»)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент), Дніпро, 2021. Об’єкт розроблення – процес удосконалення методики оцінювання конкурентоспроможності промислово-торгівельної компанії. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення методики оцінювання конкурентоспроможності промислово-торгівельної компанії. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: розглянуто теоретичні засади управління конкурентоспроможністю промислово-торгівельної компанії; вивчено етапи оцінювання конкурентоспроможності підприємства; проаналізовано стратегії, що відповідають різному рівню конкурентоспроможності; оцінено особливості забезпечення конкурентоспроможності промислово-торгівельних компаній; надано загальну характеристику діяльності ТОВ ПТК «Вуглепром»; проаналізовано техніко-економічних показників діяльності ТОВ ПТК «Вуглепром»; оцінено фінансові показники діяльності ТОВ ПТК «Вуглепром»; охарактеризовано особливості застосування інноваційної методики оцінювання конкурентоспроможності підприємства; сформовано і вибрано стратегії забезпечення конкурентних переваг.
Keywords: КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ ПРОМИСЛОВО-ТОРГІВЕЛЬНОЇ КОМПАНІЇ, ОЦІНЮВАННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ, СТРАТЕГІЯ