Управління прибутком підприємства (на прикладі ТОВ «ЗАЗМІК») - Яковлева Олена Євгенівна (My University, 2025)
Яковлева О. Є. – Управління прибутком підприємства (на прикладі ТОВ «ЗАЗМІК»). – Кваліфікаційна робота на правах рукопису. Кваліфікаційна робота магістра за спеціальністю 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок. – НТУ «Дніпровська політехніка», Дніпро, 2025. У магістерській роботі проведено дослідження теоретичних і методологічних основ управління прибутком підприємств в умовах фінансово-економічної кризи та агресії росії на прикладі діяльності ТОВ «ЗАЗМІК». У роботі розглянуто механізми управління прибутком підприємства, оцінено тенденції розвитку підприємства, ефективність стратегії управління прибутком ТОВ «ЗАЗМІК». Запропоновано оптимізаційну модель управління інвестиційним потрфелем, що враховує специфіку діяльності ІТ компаній. Обґрунтовано методичні підходи до ефективного управління прибутком підприємства на основі обґрунтування і вибору оптимального портфелю цінних паперів підприємства. Проведена оцінку економічної ефективності удосконалення процесу управління прибутком на базі управління портфелем цінних паперів підприємства. Обґрунтовано доцільність реалізації запропонованих заходів, які сприяють підвищенню ефективності використання грошових коштів підприємства. Запропоновано стратегічні напрями розвитку підприємства, спрямовані на підвищення його прибутковості і забезпечення довгострокової стабільності.
Keywords: ФIНАНСОВI РЕЗУЛЬТАТИ; ЕФЕКТИВНIСТЬ IНВЕСТИЦIЙ; ДОХОДНІСТЬ ПОРТФЕЛЮ ЦІННИХ ПАПЕРІВ; МАКСИМІЗАЦІЯ ПРИБУТКУ