Синтез π-комплексу купруму(І) малеїнату з купрум(ІІ) нітрату - Лучинський Н. В. (НТУ «ДП», 2025)
Дослідження координаційних сполук купруму(I) є важливим напрямом сучасної координаційної хімії, зокрема через їхні унікальні фізико-хімічні властивості, що знаходять застосування в каталізі, матеріалознавстві та біомедичних технологіях. Раніше, в роботі було показано будову π-комплексів купруму(І) з дисоційованим за першим ступенем аніоном малеїнової кислоти, отриманих шляхом хімічного відновлення цинковим порошком з розчину CuSO 4 .
Keywords: π-комплекс купруму(І); малеїнова кислота; координаційні сполуки