Дослідження методів динамічної генерації веб-сайтів на основі мови програмування Ruby - Крюков, Д. С. (My University, 2018)
Пояснительная записка: 98 стр. , 19 рис., 3 приложения, 50 источников. Объект исследования: динамический генератор веб-сайтов. Цель магистерской работы: создание усовершенствованной методики динамической генерации веб-сайтов. Методы исследования: при решении поставленной задачи использовались научные достижения в областях разработки информационных систем и программного обеспечения, рассматривались существующие разработки в области генерации веб-сайтов. Научная новизна полученных результатов состоит в проведении анализа и выявлении недостатков традиционного подхода к статической генерации веб- сайтов, а также в создании методики динамической генерации веб-сайтов. Практическое значение работы заключается в создании программных модулей, программного продукта, который способен работать в соответствии с методикой динамической генерации веб-сайтов. Область применения. Разработанная методика может применяться для решения широкого спектра задач создания веб-страниц с динамическим контентом или меняющимся функциональным назначением. Значение работы и выводы. Усовершенствованная методика позволяет создавать сети распространения контента со значительным сокращением как материальных затрат, так и временных, что подтверждается разработанным программным продуктом в данной магистерской работе. Прогнозы по развитию исследований. Разработать универсальную методику обработки программного кода как данных для динамического изменения поведения и содержимого легковесных удаленных клиентов. Разработать комплекс программных продуктов для развертывания и управления сетью динамически генерируемых веб-сайтов.Расширить методику для применения на разных платформах и языках программирования. В разделе «Экономика» рассчитаны трудоемкость разработки программного обеспечения, расходы на создание ПО и длительность его разработки.

Пояснювальна записка: 98 стор., 19 рис., 3 додатки, 50 джерел. Об'єкт дослідження: динамічний генератор веб-сайтів. Мета магістерської роботи: створення вдосконаленої методики динамічної генерації веб-сайтів. Методи дослідження: при вирішенні поставленого завдання використовувалися наукові досягнення в областях розробки інформаційних систем та програмного забезпечення, розглядалися існуючі розробки в області генерації веб-сайтів. Наукова новизна отриманих результатів полягає в проведенні аналізу та виявленні недоліків традиційного підходу до статичної генерації веб-сайтів, а також у створенні методики динамічної генерації веб-сайтів. Практичне значення роботи полягає в створенні програмних модулів, програмного продукту, який здатний працювати відповідно до методики динамічної генерації веб-сайтів. Галузь використання. Розроблена методика може використовуватись для вирішення широкого спектра завдань створення веб-сторінок з динамічним контентом або змінним функціональним призначенням. Значення роботи і висновки. Вдосконалена методика дозволяє створювати мережі розповсюдження контенту зі значним скороченням як матеріальних витрат, так і часових, що підтверджується розробленим програмним продуктом в даній магістерській роботі. Прогнози щодо розвитку досліджень. Розробити універсальну методику обробки програмного коду як даних для динамічної зміни поведінки і вмісту легких віддалених клієнтів. Розробити комплекс програмних продуктів для розгортання та управління мережею динамічно генеруються веб-сайтов. Розширити методику для застосування на різних платформах та мовах програмування. У розділі «Економіка» розраховані трудомісткість розробки програмного забезпечення, витрати на створення ПО та тривалість його розробки.

Explanatory note: 98 pages, 19 fig, 3 applications, 50 sources. Research object: dynamic website generator. Purpose of diploma project: creation improved methodology for the dynamic generation of Web sites. Research methods: the scientific achievements in the areas of development of information systems and software were used to solve the task, and the existing developments in the field of web site generation were considered. Scientific novelty of the results is to analyze and identify the shortcomings of the traditional approach to the static generation of websites, as well as to create a methodology for the dynamic generation of Web sites. Practical importance of the work lies in the creation of software modules, a software product that is able to work in accordance with the method of dynamic generation of websites. Scope of application. Developed methodology can be used to solve a wide range of tasks for creating web pages with dynamic content or changing functional purpose. Meaning of the work and conclusions. Improved methodology allows creating content distribution networks with a significant reduction in both material costs and time, which is confirmed by the developed software product in this master's work. Forecasts for the development of research. Develop a universal methodology for processing program code as data for dynamically changing the behavior and content of lightweight remote clients. Develop a set of software products for the deployment and management of a network of dynamically generated websites. Extend the methodology for application on different platforms and programming languages. In the section "Economics", the complexity of software development, software development costs and the duration of its development are calculated.
Крюков Д.С. Дослідження методів динамічної генерації веб-сайтів на основі мови програмування Ruby : дипломна робота магістра спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення. - Дніпро, 2018
Keywords: ruby, rack, hanami, jekyll, octopress, hugo, gitbook, hexo, rspec, mvc, git, multisiting, metaprogramming, ruby on rails, sinatra