Український роман у віршах на сучасному етапі: стан та перспективи розвитку - Біляцька В. (My University, 2023)
У студії розглянуто українські романи у віршах ХХІ століття Л. Горлача, В. Гончаренка, А. Гудими, І. Забудського, І. Козака, В. Марсюка, І. Павлюка, Р. Пастуха, О. Омельченко, М. Тютюнника, А. Шкуліпи, які характеризується різновидністю жанрової номінації, аналізом наративних структур, сукупністю ідей, концепцій, орієнтованих на висвітлення культурно- історичної спадщини минулого шляхом її множинного прочитання реципієнтом. Акцентовано на авторському (текстуальному) і класифікаційному (читацькому) режимі творення романів, який дає можливість з’ясувати історико-теоретичну динаміку текстуальних традицій, історію написання твору, що є ключем до комунікативного впливу на читача, сприйняття парадигми матриці жанру.
Keywords: роман у віршах; текст; жанрова номінація; автор; проблематика; формозміст