Проект буріння свердловини у межах Ганнівської ділянки (Кривбас) з удосконаленням обертального способу буріння. - Гладкий, Андрій Вадимович (НТУ "Дніпровська політехніка", 2020)
Мета роботи: запроектувати параметри буріння свердловини у межах Ганнівської ділянки (Кривбас) та удосконалити обертальний спосіб буріння.
Практичне значення полягає в застосуванні запропонованого бурової штанги з імпульсним повільнювачем швидкості. В роботі розглянуто методологію оптимізації процесу буріння при бурінні свердловин. Розрахована економічна ефективність проведення буріння, вартість буріння погонного метру свердловини 718,45 грн/м. Висвітлені питання безпеки проведення бурових робот
Keywords: оптимізація процесу буріння; ефективність; параметри; імпульсний сповільнювач; коронка