Вдосканалення розмежування доступу до інформації у електронної системи охорони здоров’я «eHealth» - Овєчкін, А. В.; Кручінін, О. В. (Видавництво НТУ ДП, 2020)
Згідно до світових тенденцій, критичні вразливості від дій зловмисників щодо витоку великої кількості інформації з обмеженим доступом зазнає сфера медичного обслуговування. Вразливості медичних систем, які використовуються у лікарнях, в купі зі зухвалими діями співробітників призводять до викрадення цілих баз з персональними даними пацієнтів, лікарів, аптек, лікарень та інших суб’єктів медичних відношень. Витрати, пов’язані з порушенням конфіденційності інформації, становлять 3,92 мільйона доларів станом на 2019 рік, а сама галузь охорони здоров’я зазнає збитки у розмірі більш ніж 400 доларів за один медичний запис пацієнта [1]. Експерти прогнозують на 2026 рік, що ринок кібербезпеки у сфері охорони здоров'я буде оцінюватися майже у 27 млрд. доларів.
Keywords: електронна система; охорона здоров’я