Візуальні практики сценографії сучасного українського театру - Зінченко Дарія Ігорівна (НТУ "ДП", 2025)
Сучасний український театр активно переосмислює національну культурну спадщину, інтегруючи архетипні образи в нові сценічні форми. Цей процес відбувається через призму театральної термінології та практик, таких як сценографія, хореографія, світловий дизайн, костюмографія та перформативність. Цей процес трансформації, який нині переживає український театр, має певні історичні паралелі.
Keywords: сценографія; український театр; сучасний український театр; візуальні практики