Програмне забезпечення електронно-обчислювальних машин у 2 - х ч. Ч. 1. Методичні рекомендації до виконання лабораторних робіт студентами напряму підготовки 124 Системний аналіз. - Шевченко, Ю. О. (Видавництво НГУ, 2017)
Методичні рекомендації мають на меті допомогти студентам у самостійному засвоєнні нормативної дисципліни «Програмне забезпечення електронно-обчислювальних машин» під час підготовки до модульного контролю за результатами лабораторних занять, а також при виконанні контрольної роботи студентами заочної форми навчання. Розглянуто основні теоретичні відомості, необхідні для роботи з електронними таблицями Microsoft Excel, наведено приклади розв’язання всіх лабораторних завдань. Сформульовано вимоги до оформлення звіту, питання для самоконтролю і критерії оцінювання лабораторних робіт. Рекомендації орієнтовано на активізацію виконавчого етапу навчальної діяльності студентів.
Студенти також мають навчитися використовувати стандартні вбудовані функції Microsoft Excel, функції роботи з масивами та матрицями; засвоїти навички роботи з формулами: виконувати складні обчислення, копіювати та редагувати формули, виправляти помилки у формулах; створювати, копіювати та редагувати таблиці; оволодіти прийомами побудови різних діаграм і графіків функції з використанням майстера діаграм Microsoft Excel; ознайомитися з компонентами і операціями побудови об’ємних діаграм.
Keywords: Microsoft Excel, електронна таблиця