Політичне управління в просторі реалізації владних відносин політичної системи суспільства - Баштанник Оксана Віталіївна (My University, 2025)
Актуалізована загальна проблема можливої понятійної нечіткості у дослідницькому просторі суспільних наук (та соціальному дискурсі), за якої змістовна сутність певної аналітичної категорії може сприйматися дещо розпливчасто, що ускладнює коректні наукові дослідження. Доведено, що однією з таких категорій можливо вважати поняття політичного управління, оскільки політологічні та інші дослідження, в більшості своїй, переважно спрямовані на прикладне вивчення окремих складових, інструментів, проблем та ін. його реалізації. Акцентовано, що додаткової складності для конкретизації понятійно-категоріальної складової додає розвиток суміжних напрямів дослідження сфери провадження управлінської діяльності, як-то державного управління та зв’язків із громадськістю. Ґрунтовно досліджено феномен політичного управління в політичній системі суспільства, виокремлено та комплексно проаналізовано розвиток його форм в загальному просторі здійснення владних відносин різного типу. The general problem of possible conceptual indistinctness in the research space of social sciences (and social discourse) has been highlighted, in which the substantive essence of a certain analytical category may be perceived somewhat ambiguity, which complicates correct scientific research. It has been proven that one of such categories possibly be considered the concept of political management, since political science and other research, for the most part, is mainly aimed at the applied study of individual components, tools, problems, etc. of its implementation. It is emphasized that additional complexity for specifying the conceptual and categorical component is added by the development of related areas of research in the field of management activities, such as public administration and public relations. The phenomenon of political management in the political system of society is thoroughly studied, the development of its forms in the general space of the power relations implementation of various types is identified and comprehensively analysed.
Political management in the space of power relations implementation of the society political system
Keywords: політичне управління; державне управління; публічне управління; політичні інститути; інститути державної влади; політична відповідальність; політичні посади; політичні технології; політична система; political management; public administration; political institutions; state power institutions; political responsibility; political positions; political technologies; political system