Проблеми площ земель при складуванні відходів вугільної промисловості - Чоботько, І. І. (НТУ ДП, 2022)
Зокрема слід виділити найбільш один з дієвих способів переробки та утилізації відходів вугільної промисловості для звільнення корисних площ земельних угідь – сепарація. Сепарація – найбільш поширений спосіб утилізації відходів вуглевидобутку, який використовують США, Туреччина, Польща та інші держави. Він є найбільш прибутковим оскільки дозволяє окупити витрати при максимальному збагаченні відходів вуглевидобутку та отримання цінних рідкоземельних металів з 1 м 3 обробленої породи.
Keywords: сепарація; сховище виробничих відходів; відходи вугільної промисловості