Застосування технологічних інновацій в повоєнній моделі національного економічного розвитку - Форостяний Р.О. (НТУ "ДП", 2025)
Події, які відбуваються сьогодні навколо і всередині України, свідчать про те, що однією з головних проблем подальшого суспільно-політичного розвитку на найближчі десятиліття має стати створення інноваційної моделі національного економічного розвитку. Світовий досвід свідчить, що розвиток людства завжди обумовлювали промислові технології і політико-правові умови справедливого життя людей в суспільстві. Без цього вони здатні продукувати і впроваджувати будь-які інноваційні технології, а їх дедалі більше вимагають методи природокористування, здобуття енергії, матеріалів, виробництва сільськогосподарської продукції, транспортування (логістику), тощо. Усе це обумовлює необхідність ефективного використання науково-технічної інформації, наукових знань, різноманітних нематеріальних активів, які дійсно є невичерпним джерелом або ресурсом для створення сприятливих умов становлення інноваційної діяльності в економіці.
Keywords: інновації; повоєнна економіка; економічний розвиток