Інформаційна технологія підтримки прийняття рішень у галузі точного землеробства - Мазур С. М. (НТУ "ДП", 2024)
На сучасному глобальному науково-технологічному ландшафті сільське господарство, в тому числі, рослинництво відкритого ґрунту, стає все більш наукомісткою галуззю, що відіграє життєво важливу роль у формуванні економік значної кількості країн, зокрема й України. На сьогоднішньому етапі розвитку сільське господарство стикається з численними викликами та проблемами, які потребують вирішення, в тому числі, засобами інформаційних технологій. Зокрема, ці проблеми пов’язані з негативною динамікою кліматичних змін, значними коливаннями цін на насіння, добрива та матеріально-технічні ресурси, що забезпечують виконання агротехнічних процедур під час посіву, вирощування та збирання врожаю. Не менш важливими проблемами є нестабільні ланцюги постачання та ринки збуту сільськогосподарської продукції.
Keywords: глобальний науково-технологічний ландшафт; прийняття рішення; землеробство