Дослідження напрямів розвитку електромобілів в світі - Коваленко, В.; Медведєв, Є. П. (Видавництво НТУ "ДП", 2022)
Згідно з дослідженнями IDTechEx, електромобіль – це глибоке занурення у світ автотранспортної техніки з нульовими викидами. Згідно звіту IDTechEx «Electric Motors for Electric Vehicles 2022-2032» є тенденції та новітні технології на ринку двигунів для електромобілів. Велика база даних моделей, що містить понад 250 моделей електромобілів, проданих у період з 2015 по 2020 рр. у кількох географічних регіонах, допомагає детальному аналізу ринку типу двигуна, продуктивності, управління температурою та частки ринку. Технології та стратегії основних автовиробників розглядаються для легкових, двоколісних, легких комерційних ТЗ (фургонів), вантажних автомобілів та автобусів, а також кількох варіантів використання та порівняльного аналізу кількох двигунів.
Keywords: електромобіль; звіт IDTechEx