Особливості розвитку виборчих технологій в Україні - Щур, Ангеліна (My University, 2021)
У сучасній Україні виборчі кампанії є невід'ємною складовою політичного процесу. Вибори президента, депутатів Верховної Ради , а також депутатів регіонального рівня можуть виступати одночасно в двох іпостасях. З одного боку, вони надають громадянам України реальну можливість брати участь у розвитку країни, визначаючи склад органів влади; з іншого - дають шанс кандидатам розповісти про свої політичні програми і зайняти виборчі посади. З середини 90-х років XX ст. посилюється інтерес дослідників до вивчення виборчих технологій як способу конструювання електоральних уподобань. З'являються центри, фонди, інститути, що займаються дослідженнями виборних кампаній, пошуком інноваційних і найбільш результативних технологій, здатних забезпечити перемогу на виборах. В даний час триває інтенсивне використання виборчих технологій, що обумовлює необхідність їх дослідження, як порівняно нового явища для політичного життя українського суспільства і як одного з найважливіших факторів подальшої демократизації країни.
Вступ ………………………………………………………………………………....3 РОЗДІЛ 1. ВИБОРЧІ ТЕХНОЛОГІЇ: ОСНОВНІ ПІДХОДИ ТА КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ ВИБОРЧИХ ТЕХНОЛОГІЙ В СВІТІ……….…..6 1.1 Виборчі технології: основні підходи та концептуальні основи. ………6 1.2 Закордонні виборчі системи. ……………………………………………14 РОЗДІЛ 2. ВИБОРЧІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК НЕВІД’ЄМНИЙ ЕЛЕМЕНТ ВИБОРЧОЇ КАМПАНІЇ……………………………………………....................……………….20 2.1 Теоретико-методологічні засади виборчих технологій………………..20 2.2 PR як частина виборчих технологій…………………………………….27 2.3 Програмний та особистісний вплив в рамках PR……………...............33 РОЗДІЛ 3. ВИБОРЧІ ТЕХНОЛОГІЇ В УКРАЇНІ…………………….........……..41 3.1 Виборчі технології в період 90-х рр. ХХ ст. – 2010 рр. ХІ ст………...41 3.2 Виборчі технології в наш час……………………………………………48 ВИСНОВОК………………………………………………………….........………..52 ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА…………………………………………..........…56
Keywords: вибори, виборчі технології