Фрактальний аналіз трафіку в інформаційно-комунікаційних мережах для систем виявлення атак - Шляхов, Владислав Ігорович (My University, 2022)
У роботі запропоновано підхід до визначення аномалій телекомунікаційного трафіку, що базується на розрахунку фрактальних параметрів та визначення фазового портрета та оцінено його ефективність. За наслідками досліджень зроблено висновки щодо рішення поставленої задачі.
Keywords: ПОКАЗНИК ХЕРСТА, ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНИЙ ТРАФІК, ФАЗОВИЙ АТРАКТОР, СИСТЕМИ ВИЯВЛЕННЯ АТАК, КОРЕЛЯЦІЙНА РОЗМІРНІСТЬ, ВИЯВЛЕННЯ МЕРЕЖЕВИХ АНОМАЛІЙ, ІМІТАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ