Удосконалення маркетингової діяльності підприємства (за матеріалами ТОВ «Енергоспецмаш») - Єдаменко, Яна Сергіївна (My University, 2020)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр напряму підготовки 0306 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка», Дніпро, 2020. Об’єкт розроблення – процес удосконалення маркетингової діяльності ТОВ «Енергоспецмаш». Мета кваліфікаційної роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення маркетингової діяльності підприємства. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: проаналізувано особливості організації маркетингової діяльності підприємства; досліджено інструменти і організацію планування маркетингової діяльності в сучасних умовах; з’ясувано підходи до аналізу формування та розвитку маркетингового середовища підприємства із застосуванням моделі «7Р»; досліджено загальну характеристику ТОВ «Енергоспецмаш» та його продукції; проведено аналіз реалізації продукції, персоналу, продуктивності праці, ефективності використання основних виробничих фондів та оборотних засобів, собівартості товарної та ефективності господарської діяльності ТОВ «Енергоспецмаш»; запропонувано шляхи підвищення ефективності функціонування за рахунок удосконалення маркетингової діяльності.
Improvement of marketing activity of an enterprise (based on the materials of LLC “Energospetsmash”)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр напряму підготовки 0306 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка», Дніпро, 2020. Об’єкт розроблення – процес удосконалення маркетингової діяльності ТОВ «Енергоспецмаш». Мета кваліфікаційної роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо удосконалення маркетингової діяльності підприємства. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: проаналізувано особливості організації маркетингової діяльності підприємства; досліджено інструменти і організацію планування маркетингової діяльності в сучасних умовах; з’ясувано підходи до аналізу формування та розвитку маркетингового середовища підприємства із застосуванням моделі «7Р»; досліджено загальну характеристику ТОВ «Енергоспецмаш» та його продукції; проведено аналіз реалізації продукції, персоналу, продуктивності праці, ефективності використання основних виробничих фондів та оборотних засобів, собівартості товарної та ефективності господарської діяльності ТОВ «Енергоспецмаш»; запропонувано шляхи підвищення ефективності функціонування за рахунок удосконалення маркетингової діяльності.
Keywords: ЕФЕКТИВНІСТЬ, ЗБУТ, МАРКЕТИНГ, МАРКЕТИНГОВА ПОЛІТИКА, МАРКЕТИНГОВЕ СЕРЕДОВИЩЕ