Системи орієнтування фотоелектричних панелей сонячної електростанції - Краснощок, П.М. (My University, 2018)
Об'єкт розробки: система орієнтування сонячних батарей. Мета дипломної роботи: визначити найбільш ефективний спосіб орієнтації сонячних батарей і запропонувати його реалізацію. У вступі описується стан проблеми, пропонуються способи, якими можна забезпечити збільшення кількості енергії, що поглинається сонячною батареєю. У першому розділі обґрунтовано використання системи орієнтування сонячних панелей для більш ефективного використання сонячної енергії, досліджено вплив різних чинників на ефективність споживання сонячної енергії, а також описані способи установки. У другому розділі проводиться розрахунок ефективності різних систем орієнтування сонячних панелей на основі чинників, що відповідають місту Дніпро. Визначено найбільш ефективну і для використання систему. У третьому розділі наводиться вибір обладнання та комплектуючих для системи орієнтування, пропонується алгоритм роботи системи, оцінюється ефективність і працездатність вибраних елементів. В економічному розділі розрахована вартість створення установки з урахуванням всіх витрат на придбання обладнання та комплектуючих і оплату робітників. Крім цього розраховані щорічні витрати на обслуговування і ремонт обладнання, а також амортизація витрачених коштів.
Keywords: система орієнтування; сонячний трекер; сонячна батарея; геліотрекер; сонячна інсоляція