Про обчислення прогностичних параметрів газодинамічних явищ за спектрами сейсмоакустичних сигналів - Головко Ю. М.; Шашенко О. М. (НТУ "ДП", 2024)
Мета. Дослідження можливих вад процедури обчислення нормативно прийнятих прогностичних параметрів поточного прогнозу газодинамічних явищ у шахтах за спектральними характеристиками сейсмоакустичних сигналів, що обумовлені дією породоруйнівних механізмів на вибій. Purpose. Study of possible shortcomings of the procedure for calculating the normatively accepted prognostic parameters of the current forecast of gas-dynamic phenomena in mines based on spectral characteristics of seismoacoustic signals caused by the action of rock-destroying mechanisms on a coalface.
On the calculation of forecasting parameters of gas-dynamic phenomena from spectra of seismo-acoustic signals
Keywords: прогноз ГДЯ; спектральне оцінювання; коефіцієнт викидонебезпеки; квантилі; forecast of gas-dynamic phenomena; spectral estimation; outburst-hazardous coefficient; quantiles