Зв’язок між германієм та свинцем у вугільному пласті с5 шахти «Благодатна» - Чернобук, Олександр Іванович; Ішков, Валерій Валерійович; Козій, Євген Сергійович; Козар, Микола Антонович; Дрешпак, Олександр Станіславович (My University, 2023)
Загальна актуальність дослідження вмісту Ge у вугільних пластах обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, дослідження зв’язку Ge та Pb у вугільному пласті с5 поля шахти «Благодатна» раніше не виконувалися.
Keywords: шахта "Благодатна"; германій; вугільний пласт; свинець