Небезпека пожеж в Україні та їх вплив на екосистему - Кисельова, А. О.; Бабієва, Т. О. (НТУ ДП, 2021)
Щороку в Україні спостерігається сумна статистика щодо кількості пожеж та їх наслідків. Підрозділами територіальних органів ДСНС України впродовж січня-вересня 2021 р. в Україні зареєстровано 57956 пожеж. Унаслідок пожеж загинуло 1218 осіб [1]. Однією із головних причин є спалення сухостою. При спаленні сухостою, люди знищують не тільки сміттєві залишки, але і своє здоров’я, а також завдають шкоди довкіллю. Тому актуальність даної теми не викликає сумнівів.
Keywords: пожежа; екосистема