Проєкт спорудження комплексу підготовчих виробок лави 1004 пласту С10 блока № 2 шахти «Західно-Донбаська» ВСП «ШУ «ТЕРНІВСЬКЕ» ПрАТ «ДТЕК ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ» - Панфілов, О.В. (My University, 2020)
Пояснювальна записка: 94 с. 3 рис, 13 табл., 12 додатків, 14 джерел. РАМНО-АНКЕРНЕ КРІПЛЕННЯ, МЕХАНІЗОВАНИЙ СПОСІБ, ТЕХНОЛОГІЯ СПОРУДЖЕННЯ ГІРНИЧИХ ВИРОБОК, ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ. Об”єкт розроблення – спорудження комплексу підготовчих виробок лави 1004 пласту С10 блоку №2 шахти «Західно-Донбаська» ДТЕК, ШУ «Тернівське». Мета роботи - проектування будівництва комплексу підготовчих виробок 1004 лави пласту С10 блоку №2 шахти «Західно-Донбаська». Введення блоку №2 в експлуатацію дозволить шахті, підвищити обсяги видобутку вугілля, що спричинить за собою економічне зростання регіону та збереження робочіх місць. Зв΄язок з іншими роботами - при проектуванні були використані технологічні схеми, які застосовуються на шахті для проведення підготовчих виробок, враховані реальні можливості шахтного фонду гірничо-прохідницького устаткування. Тема обрана на підставі аналізу плану гірських робіт на найближчий рік. В основі проекту закладена технологічна схема спорудження об'єкта в складних гірничо-геологічних умовах (слабкі породи, що вміщають, категорійність шахти, здиблення порід підошви). Практична значимість кваліфікаційної роботи - економія всіх ресурсів при забезпеченні необхідної якості і термінів спорудження підготовчих виробок.

Explanatory note: 94 p. 3 figures, 13 tables, 12 appendices, 14 sources. FRAME-ANCHOR FASTENING, MECHANIZED METHOD, TECHNOLOGY OF CONSTRUCTION OF MINING PRODUCTS, ECONOMIC EFFECT. The object of development is the construction of a complex of preparatory workings of the lava 1004 of the C10 formation of Unit №2 of the Western Donbas Mine of DTEK, Ternivske University. The purpose of the work is to design the construction of a complex of preparatory workings 1004 of the lava C10 of the block №2 of the mine "Western Donbass". The commissioning of Unit №2 will allow the mine to increase coal production, which will lead to economic growth in the region and the preservation of jobs. Connection with other works - during the design the technological schemes used at the mine for preparatory workings were used, the real possibilities of the mine fund of mining equipment were taken into account. The topic was chosen on the basis of the analysis of the mining plan for the coming year. The project is based on the technological scheme of construction of the object in difficult mining and geological conditions (weak rocks that contain, the categorization of the mine, the compaction of the rocks of the sole). The practical significance of qualification work - saving all resources while ensuring the required quality and timing of construction of preparatory workings.
Keywords: РАМНО-АНКЕРНЕ КРІПЛЕННЯ; МЕХАНІЗОВАНИЙ СПОСІБ; ТЕХНОЛОГІЯ СПОРУДЖЕННЯ ГІРНИЧИХ ВИРОБОК; ЕКОНОМІЧНИЙ ЕФЕКТ