Судочинство на українських землях у XVII - XVIII ст. - Добреля, Андрій Геннадійович (НГУ, 2013)
Питання, пов’язані із вдосконаленням вітчизняного судочинства і сьогодні не втрачають своєї актуальності, про що переконливо свідчить продовження активного пошуку оптимальної моделі розгляду судових справ в Україні. Тому зовсім не зайвим виглядає ретроспективний погляд на довгий шлях становлення інституту відправлення вітчизняного правосуддя. З цієї точки зору цікавим є досвід XVII - XVIII ст. – періоду, що безпосередньо передував входженню українських земель до складу Росії.
Keywords: судочинство; судопроизводство; судові органи; судебные органы; Україна ХVІІ - ХVІІІ ст.; Украина XVII - XVIII вв.