Проблеми взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування - Бутирський, Д.; Семенець-Орлова, І. (НТУ ДП, 2022)
Історія питання розподілу повноважень між державними та місцевими автономними органами залишалася актуальною протягом 3-х етапів сучасного періоду незалежності України: 1992-1994 рр. Формування та функціонування вертикальної державної влади. На рівні областей, районів, а також міст Києва та Севастополя замість виконавчих комітетів відповідних рад утворено державні адміністрації на чолі з представниками Президента України у відповідних адміністративно-територіальних одиницях.
Keywords: державна влада; місцеве самоврядування