Експериментальні дослідження і впровадження нової конструкції розвантажувального вузла барабанного млина - Сокур, М. І.; Білецький, В. С.; Божик, Д. П. (My University, 2017)
На основі експериментальних даних розроблені математичні моделі руху пульпи в проточній частині барабанного млина. Показано недосконалість проточної частини млина, що обумовлює внутрішньомлинову циркуляцію матеріалу і знижує ефективність його роботи. Виконані теоретичні і експериментальні дослідження руху пульпи по розвантажувальній лопаті. Розроблено новий розвантажувальний пристрій із спіральними та похилими ліфте-рами, який унеможливлює внутрішньомлинову циркуляцію. Запропоновані науково-обґрунтовані конструкції основних вузлів проточної частини млина: розвантажувальні грати комбінованого типу з робочими поверхнями, що самоочищаються; футерування змінної висоти Ш-подібної форми, що змінюється по еліпсоїдному закону; розвантажувальні елеватори похилого типу і з криволінійною робочою поверхнею; розвантажувальний конус циліндро-конічного типу; розвантажувальна втулка з пристроєм для запобігання викиду пульпи; поворотні бутари. Ці технічні рішення упроваджені у виробництво.

На основе экспериментальных данных разработаны математические модели движения пульпы в проточной части барабанной мельницы. Показано несовершенство проточной части мельницы, что обусловливает внутримельничную циркуляцию материала и снижает эффективность его работы. Выполнены теоретические и экспериментальные исследования движения пульпы по разгрузочной лопасти. Разработано новое разгрузочное устройство со спиральными и наклонными лифтерами, которое исключает внутримельничную циркуляцию. Предложены научно-обоснованные конструкции основных узлов проточной части мельницы: разгрузочные решетки комбинированного типа с рабочими самоочистными поверхностями; футеровка переменной высоты Ш-образной формы, которая изменяется по эллипсоидному закону; разгрузочные элеваторы наклонного типа и с криволинейной рабочей поверхностью; разгрузочный конус цилиндро-конического типа; разгрузочная втулка с устройством для предотвращения выброса пульпы; поворотные бутары. Эти технические решения внедрены в производство.

On the basis of experimental data, mathematical models of pulp motion in the flowing part of a drum mill have been developed. The imperfection of the flowing part of the mill is shown, which determines the intramelic circulation of the material and reduces the efficiency of its operation. Theoretical and experimental studies of pulp motion on the unloading blade are performed. A new unloading device with spiral and inclined lifters was developed, which eliminates intramelic circulation. The scientifically grounded designs of the main nodes of the flowing part of the mill are proposed: unloading grids of a combined type with working self-cleaning surfaces; The lining of a variable height of the S-shape, which varies according to ellipsoidal law; unloading elevators of inclined type and with a curved working surface; unloading cone of cylinder-conical type; a discharge sleeve with a device for preventing the ejection of pulp; rotary butars. These technical solutions are implemented in production.
Keywords: конструкція розвантажувального вузла; барабанний млин; експериментальні дослідження; підготовчі процеси збагачення