Вступ до перекладознавства : методичні рекомендації до самостійної роботи для студентів спеціальності 035 Філологія - Введенська Т. Ю.; Короткова С. В. (НТУ "ДП", 2021)
Методичні матеріали призначені для студентів спеціальності 035 Філологія які здобувають кваліфікаційний рівень бакалавра. Матеріали стануть у пригоді для самостійної роботи студентів під час підготовки до контрольних заходів з дисципліни «Вступ до перекладознавства». Методичні рекомендації містять теми курсу, в яких представлені актуальні питання сучасного перекладознавства: визначення та класифікація перекладу; проблема еквівалентності та її типології: проблема інформації та її типів, моделі й установки перекладу; розглядаються також фонетичні, граматичні, лексичні та прагматичні аспекти перекладу. Кожна тема включає, крім теоретичної частини, питання для самоконтролю та тести, спрямовані на перевірку засвоєння студентами теоретичного матеріалу; а також різнопланові завдання. До рекомендацій включено модульні контрольні роботи, питання для самоконтролю, списки основної та додаткової літератури.
Keywords: перекладознавство; визначення та класифікація перекладу; проблема еквівалентності; проблема інформації та її типів; моделі перекладу; установки перекладу; фонетичні аспекти перекладу; граматичні аспекти перекладу; лексичні аспекти перекладу; прагматичні аспекти перекладу