Оцінка втрат вугілля при відробці пластів з геологічними порушеннями - Бачурін, Л. Л.; Ісаєнкова, Ю. В. (Національний гірничий університет, 2011)
При проектуванні шахт, підготовці нових горизонтів та дільниць шахтних полів діючих шахт, плануванні гірничих робіт оцінка втрат вугілля спирається на урахування складності гірничо-геологічних умов (за допомогою коефіцієнтів), обраного способу підготовки, системи розробки та технології очисних робіт