Особливості облаштування нафтових свердловин - Гусаров, Ярослав Дмитрович; Пащенко, Олександр Анатолійович (НТУ ДП, 2023)
Облаштування куща нафтових свердловин зводиться до формування спеціального майданчика, необхідного для зручного використання обладнання та встановлення техніки. Цей об'єкт може мати штучне чи природне походження та застосовувати різні способи буріння. На майданчику розташовуються гирла, які віддалені від інших свердловин на відстані щонайменше 60 метрів.
Keywords: нафтови свердловини; способи буріння; вид експлуатації родовищ; насосно-компресорні труби; гідропривідне обладнання