Розвиток взаємовідносин органів публічної влади та громадян на місцевому рівні в умовах формування правової держави - Шумляєва, Ірина (My University, 2019)
Розглядаються питання налагодження взаємодії органів публічної влади та членівтериторіальної громади, для чого аналізуються вітчизняні конституційні, законодавчі, а такожміжнародно-правові норми, в яких передбачено форми та принципи демократичноговрядування. Визначаються особливості відносин на місцевому рівні між органами місцевого самоврядування та членами територіальної громади, які впливають на становлення й розвиток партнерських відносин і процес вирішення питань місцевого значення. З метою інтеграції інтересів різних груп населення на місцевому рівні, що впливає на поліпшення співпраці між публічними структурами і громадянами, надаються окремі пропозиції щодо вдосконалення механізму гарантування прав членів територіальної громади та реалізації права на місцеве самоврядування. Пропонується використання оптимальної моделі взаємовідносин у досліджуваній сфері, яка має базуватися на комплексному підході до вироблення логічно побудованої структури взаємодії територіальної громади та органів місцевого самоврядування.

Implementation of research concerning the introduction of effective mechanisms for the functioning of an optimal system of feedback between society and public authorities at the locallevel is becoming of great importance in the conditions of democratization of public life at thepresent stage of development of the Ukrainian state. The purpose of the article is to determine thedirections of development of relations between public authorities and citizens at the local level,which is conditioned by the formation of a democratic, legal state in Ukraine.
Development of relations between public authorities and citizens at the local level in conditions of the legal state formation
Keywords: органи публічної влади; члени територіальної громади; місцеве самоврядування; правова держава; relations; public authorities; members of the territorial community; local government