Визначення нахилів бункерів промислового підприємства - Одинський О. М. (НТУ «ДП», 2024)
На промислових підприємствах використовуються вантажно-складські комплекси (ВСК), які складаються з бункерів та прилеглих до них будівель, що слугують для приймання, зберігання та завантаження сипких матеріалів. На початковому етапі експлуатації бункери мають циліндричну форму, але матеріали, що знаходиться в них, чинять тиск на стінки, основу і фундаменти споруд, що може призвести до виникнення аварійних ситуацій: просідання фундаментів, нахилів споруд бункерів і навіть до їх руйнувань.
Keywords: вантажно-складській комплекс (ВСК); бункері; промислове підприємство