Визначення фізико-механічних характеристик матеріалу виготовлення конічної передачі а/м КрАЗ - Ілюхін Кіріло Андрійович (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Об’єкт дослідження – конічна передача автомобіля КрАЗ, що є ключовим елементом трансмісії та відповідає за передачу крутного моменту під кутом, забезпечуючи надійну й ефективну роботу вузла в умовах підвищених навантажень. Мета роботи – визначити фізико-механічні характеристики матеріалу, що використовується для виготовлення конічної передачі, з урахуванням умов експлуатації та вимог до зносостійкості, міцності й термічної стабільності, з подальшим обґрунтуванням доцільності його застосування або заміни.