Оцінка впливу туристичного навантаження на забруднення р. Прут - Матіїв, Х. М. (НТУ ДП, 2023)
Річки України потребують очищення. Їх сучасний екологічний стан дає змогу визначити найбільш нагальні проблеми, які потребують вирішення. Це несанкціоновані скиди нафти, шлаків і важких металів у річку; стічні води, змішані з миючими засобами, що є типовою проблемою українських домогосподарств, а також вирубка лісів, що посилює ерозію та замулює річкову долину. Це також призводить до змін у руслі річки, включаючи зміни якості води, спричинені мікробами та забруднювачами, такими як нафтопродукти та шлаки.
Keywords: річки України; забруднення річок; екологія