Вирішення маркшейдерських задач з використанням програмного продукту CREDO_TER в умовах кар’єру «РУТЕКС КЕРАМ» ПрАТ «ВО «Донбасекскавація» - Субботін, Олексій (My University, 2020)
Пояснювальна записка 64 с., 11 мал., 11 джерел. Об’єкт розробки: родовище «Дослідне», кар’єр «РУТЕКС КЕРАМ». У розділі «Геологія та гірничі роботи» описано розташування родовища «Дослідне», геологія та умови залягання корисної копалини, група складності, також проведений підрахунок запасів в даному районі для планування подальших гірничих робіт та гідрологічна характеристика района; приведені межі проектованого кар’єра, режим роботі та термін служби кар’єру і потреба в гірничому-транспорті. У розділі «Маркшейдерсько-геодезичні роботи» наведено функції робіт геолога та маркшейдера на підприємстві, які виконувалися при будівництві кар’єра і які проводилися в кар’єрі на той час. Забезпечення маркшейдерського відділу програмним продуктом «CREDO_TER» і як ним користуватися у стислому обсязі. Вказано у даному розділі оцінку стійкості борту кар'єра, у рекультивації приведені роботи відновлення порушених земель, як з технічної сторони, так і з біологічної. У розділі «Охорона праці» наведено техніку безпеки як в межах кар’єра, так і поза ним, що відноситься до робіт підприємства. Промислова санітарія . Безпека праці на кар’єрному транспорті. Контроль вимог безпеки. Технічні та організаційні заходи щодо запобігання аваріям і катастроф на підприємстві. У спецрозділі знаходиться інформація про програму, вирішення технічної задачі маркшейдера за допомогою прилада та відповідно програми до нього з малюнками для більшого розуміння прийняття інформації.
Keywords: ТЕХНІЧНА ТА БІОЛОГІЧНА РЕКУЛЬТИВАЦІЯ; ДРУГА ГРУПА СКЛАДНОСТІ; СИСТЕМА РОЗРОБКИ