Мережа креативних міст ЮНЕСКО – CITIES OF FILM - Бєлова, Анастасія; Гурова, Дар’я (My University, 2023)
На сьогоднішній день туризм розглядають як економічний та соціально-культурний складники. Економічний складник є дуже важливим фактором розвитку туризму, соціокультурний складник відіграє неабияку роль у розвитку комунікації, підвищення рівня пізнання суспільства. Серед існуючих видів, типів, форм туризму одне з перших місць займає культурно- пізнавальний туризм, який дає можливість розкрити види, форми, функції культури. Культурно-пізнавальний туризм − це такий вид туризму, який відбувається з пізнавальною метою, знайомлячи туриста з культурними та духовними цінностями.
Keywords: туризм; ЮНЕСКО; креативний туризм